Onze Predikant Onze Predikant

"Mijn naam is Fini (Josephine Johanna) van Zoelen. Sinds april 2013 ben ik verbonden aan de protestantse gemeente Steenderen en Bronkhorst. Het betreft een deeltijd-predikantschap van 60%."

Achtergrond
"Ik werd geboren in 1952 in Arnhem, groeide op in Velp en deed Gymnasium-A in Arnhem. Na mijn middelbare school volgde ik een jaar de privé-secretaresse opleiding aan het Instituut Schoevers, een gewilde opleiding waar ik leuke vakantiebaantjes mee wist te krijgen en waar ik ook later veel praktisch plezier aan heb beleefd. Daarna deed ik propedeuse kunstgeschiedenis aan de VU. Inmiddels rijpte bij mij het verlangen om iets met geloven te doen; op één of andere manier is dat altijd belangrijk geweest in mijn leven, van jongs af aan. Het werd theologie in Kampen."

"Mijn eerste gemeente was in Brummen, aan de overkant van de IJssel. Niet wetend dat ik ooit op een steenworp afstand terecht zou komen (Steenderen). In Brummen hebben we hard gewerkt aan het tot stand komen van een federatie (toen nog Samen op Weg). Vervolgens heb ik gemeenten mogen dienen in Brouwershaven-Zonnemaire, Eindhoven (wijk Tongelre, later Stratum/Tongelre), Kamperland en nu in Steenderen."

De kerk is voor mij...
"De kerk is mij lief en is voor mij een belangrijke vindplaats van God. Met elkaar samenkomen in de eredienst blijft voor mij een klein wonder van vreugde en verbondenheid. We hebben een prachtig kerkgebouw en een uitstekende organist, iedere keer weer een groot genot!"

"Prioriteiten in mijn werk zijn het pastoraat; mijns inziens zeer belangrijk! En natuurlijk toerusting. Verder zet ik me graag in voor het jeugd- en jongerenwerk van de kerk. En verheug ik me in een heel aantal gemeenteleden die daarin enthousiast meedenken en meewerken."

Intereses en hobby's
"Mijn hobby's zijn onder meer muziek, wandelen, lezen (theologie en filosofie) en Kunst.  Mijn leven lang heb ik muziekles gehad: piano, viool, orgel, klavecimbel, zang. Op het gebied van wandelen heeft de Achterhoek heeft veel fraais te bieden. Naast de propedeuse kunstgeschiedenis heb ik in het seizoen 2012/2013 de cursus Kunst en K(W)erk gevolgd, o.l.v. dr. Anne Marijke Spijkerboer."

Fini van Zoelen

Eeuwigheidszondag, m.m.v. de cantorij o.l.v. Joop van Goozen