Nieuwsbulletin 13 juli 2018 Nieuwsbulletin 13 juli 2018

In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

KERKDIENSTEN

zondag 15 juli

Kerk 10.00 uur ds. H. Westerink, Vorden

zondag 22 juli
Kerk 10.00 uur ds. J.J. v. Zoelen

zondag 29 juli
Kerk 10.00 uur dr. J. Bruin, Zutphen

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Doopdienst
Op zondag 22 juli mogen we de doop vieren van Maud Jopke Regelink, dochter van Martijn en Joke Regelink-Kroondijk (Muizengatweg 4, Toldijk) en zusje van Lars, Jurre en Ties. Maud werd op 7 mei geboren. We zijn blij met de ouders dat ze hun kind naar het doopvont brengen om haar leven met de Here God te verbinden. Als er sprake is van de kinderdoop valt telkens het woord ‘verbond’ en daarin klinkt het woord verbinden. In onze tijd denken we vanuit het individu, maar wie een beetje thuis is in de kerk, die onderkent het belang van een gemeenschap. Een gemeenschap van mensen die met elkaar meeleven en naar elkaar omzien. Niet minder is de relatie met onze Schepper van fundamenteel belang. En dat mogen we vieren in de doop.
Een vraag die altijd weer opduikt: God houdt toch van alle kinderen en niet alleen van gedoopte kinderen? Inderdaad; ik ben dan ook van mening dat Gòd de doop niet nodig heeft, maar dat wij die nodig hebben. Als herinnering, als teken en zegel, dat je niet op jezelf bestaat, maar dat er een Plek is waar je welkom bent, waar je altijd weer mag aankloppen. Laten we zeggen ‘een knoop in je zakdoek’; opdat je nooit vergeet dat er een God is wiens hart naar ons uitgaat. Het nieuwe liedboek bevat verschillende liederen over geboorte en doop; o.a. lied 354:
Dat teken is een heilgeheim:
God wil met jou verbonden zijn.
Hij is nabij waar jij ook bent,
omdat Hij jou bij name kent.

Zo komt jouw leven aan het licht,
zo krijgt het zin, zo krijgt het zicht.
Gods adem heeft je aangeraakt
en jou tot bondgenoot gemaakt.

(Lied 354:4 en 5).

(Zomer)kinderdienst:

Ook dit jaar is Ina Wijmenga bereid om de kinderdienst te leiden gedurende de zomervakantie. Ina weet er altijd weer iets bijzonders van te maken en ze doet het met groot enthousiasme. Ina, dank je wel dat je ook dit jaar met de kinderen wilt optrekken!
Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om de ‘vaste’ leiding van de kinderdienst te bedanken. Elke zondag staan ze klaar om er met de kinderen iets goeds van te maken.
Er is bij hen een sterke motivatie om de kinderen de verhalen uit de Bijbel te vertellen. Dat is uiteindelijk belangrijker dan alle versierselen eromheen. Ik ben daar blij mee en sta er van harte achter.

IN DE GEMEENTE IN DE GEMEENTE

Geboren
Op 15 mei 2018 werd Lieke geboren, dochter van Dinand en Annelies Garritsen – Hekkelman (Wolfstraat 5a in Toldijk). Lieke werd zes weken te vroeg geboren en heeft vier weken in het ziekenhuis doorgebracht; eerst in Zutphen, later in Nijmegen. Spannende weken vol zorg voor de ouders. We zijn dankbaar dat het nu goed gaat en dat Lieke flink aan het groeien is. We wensen Annelies en Dinand van harte geluk met hun dochter.
Op 24 juni zag Suus het levenslicht, dochter van Rutger en Jessica Jansen (Zutphen-Emmerikseweg 61, Toldijk). Moeder en kind maken het uitstekend. We feliciteren de ouders  van harte met hun dochter.
Dat Lieke en Suus veel liefde mogen ontvangen en geven, dat wensen we de beide meisjes toe. Moge de Here God hen zegenen en behoeden.

Bloemengroet
Zondag 1 juli werd er een bloemengroet gebracht bij:
dhr. Wim Harenberg, Schooldijk en dhr. René Douwstra, Molenweg.
Zondag 8 juli bij:  dhr. Appie Hofenk, Hoogstraat.

Vakantie
Op 15 juli krijgen de kinderen vakantie. We hebben er al een aantal maanden opzitten met warm zomers weer en we hopen dat er ook voor de kinderen nog wat over blijft.
De andere kant is dat we uitzien naar regen die maar niet wil komen. We denken aan de boeren die afhankelijk zijn van het weer en van wie altijd weer veel vertrouwen wordt gevraagd dat het op de één of andere manier toch goed komt.
Hoe dan ook: voor ieder die nog aan de vakantie gaat beginnen, thuis of elders: een fijne tijd toegewenst!

COLLECTES COLLECTES

De eindcollectes zijn bestemd voor:
15 juli, Het Anker
22 juli, Plaatselijk Gemeentewerk
29 juli, Plaatselijk Diaconaal werk

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

Terugblik openluchtviering in het Plantenbos
Op 8 juli hielden we een oecumenische openluchtviering in het Plantenbos. Het is altijd weer heerlijk om zo buiten bij elkaar te zijn en als beide geloofsgemeenschappen Gods lof te zingen en zijn Woord te horen. We genoten van die ene vogel die blijkbaar zo geïnspireerd was door de muziek van ‘Nieuw Leven’ dat hij er vol tegenaan ging om boven de muziek uit te komen. Dat zijn van die momenten dat je hart opengaat  en je je met de Hemel verbonden voelt.

AGENDA AGENDA

Kopij voor het volgende Nieuwsbulletin
dat verschijnt omstreeks vrijdag 27 juli, inleveren t/m maandag 23 juli.
(betreft kopij t/m 19 augustus)
J.F.Oltmansstraat 22 of via e-mail

KERK ZIJN KERK ZIJN