PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 8 juli 2020 Nieuwsbulletin 8 juli 2020
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST
NIEUWSBRIEF 11
8 juli 2020 

Kerkdiensten 

Feestelijke start op 5 juli

Een feestelijke dienst als start na de corona sluiting was het op 5 juli. Dat was ook te zien aan de versiering door de kinderkerk aan de preekstoel en het orgel. Ook het spandoek naast de kerk wijst er op dat we weer open zijn. U komt toch ook?
Tot en met 28 juni werden diensten vooraf opgenomen en uitgezonden via de site (geluidsfragment) en Youtube (video). Vanaf 5 juli zijn er weer live kerkdiensten. Met gepaste maatregelen kunnen maximaal 60 personen de kerkdiensten bezoeken. Ook kunt u deze beluisteren of kijken via Diensten online. Daar vindt u wekelijks alles op een rij; ook de liturgie kunt u daar aanklikken. 

12 juli 10.00 uur, XL dienst voor alle leeftijden, dhr. Kees Bulens, Apeldoorn
19 juli 10.00 uur, ds. Joop Mol, Gaanderen
26 juli 10.00 uur, dr. Jan Bruin, Zutphen
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Zondag 12 juli XL dienst
Voor het eerst sinds lange tijd een XL dienst. Voor elke leeftijdsgroep is er dan een bijzonder programma.
Bij goed weer gaan de kinderen en jongeren naar het Plantenbos. Iedereen kan mee van 0 tot....
Er is een mooi programma bedacht met veel spel en andere opdrachten. De leiding van de kinderkerk rekent op jullie komst.

Vakantiekinderkerk vanaf 19 juli
Net als voorgaande jaren is er in de zomerperiode weer vakantiekinderkerk. Dat ziet er een beetje anders uit dan vorig jaar. We beginnen in de kerk en gaan daarna naar Het Anker toe. Daar kunnen we ons beter aan de coronamaatregelen houden en hebben we wat meer bewegingsvrijheid dan in de consistorie. We nemen de lantaarn uit de kerk mee met het licht van de paaskaars. Zo zijn we symbolisch verbonden met God en de mensen in de kerk. Er is weer heel wat te ontdekken en te leren. Alle kinderen zijn welkom van groot tot klein, of je nu vaste bezoeker of gast bent. Ik verheug me op jullie komst.

Ina Wijmenga

De kerk is op zondag weer geopend
We zijn blij elkaar weer te zien! We passen goed op elkaar en onze omgeving en houden ons daarom aan belangrrijke richtlijnen. De kerkenraad heeft daarvoor een duidelijke flyer gemaakt. Hieronder vindt u de tekst en regels op een rij: 
 • 60 personen
  Er mogen in onze kerk maximaal 60 personen aanwezig zijn excl. medewerkers. Wij werken met een reserveringssysteem om teleurstellingen te voorkomen. Komen we boven de 60 aanmeldingen, dan moeten we u helaas weigeren.
 • Reserveren
  Als u een dienst wilt bijwonen, belt u op vrijdagavond voorafgaand aan de dienst op zondag tussen 18.00 – 22.00 uur met Renée Kranenborg, tel: 0575 – 451224.
 • Wanneer komt u niet?
  Als u verkouden bent, koorts hebt of ziek voelt, dan blijft u thuis!
 • Coördinatoren
  U wordt in de kerk ontvangen door coördinatoren. Zij wijzen u de looproute en de zitplaatsen aan. Hier wordt de 1,5 meter regel toegepast. U zit dus op een aangewezen plek. U verlaat de kerk ook weer op aanwijzingen van de coördinatoren.
 • Kerkdienst
  Bij binnenkomst krijgt u een gedrukte ‘orde van dienst’. Deze levert u na de dienst weer in. Leden van de cantorij verzorgen de zang. Er mag niet gezongen worden door de gemeenteleden!
 • Wat mag niet?
  Geen garderobe
  Geen handen geven
  Geen gemeentezang
  Geen koffiedrinken
  Geen gebruik van het toilet
 • Collectes
  Aan de uitgangen staan plastic bakjes waar u na de dienst het collectegeld in kunt doen.
 • ​​​Thuis kijken of luisteren
  Bent u ziek of durft u het nog niet aan om naar de kerk te gaan? U kunt de dienst later bekijken op YouTube of beluisteren op onze website www.pkn-sb.nl 
  Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel:  0575 – 451471.
Ingrijpend
Dit zijn hele ingrijpende regels. Maar het is de verantwoordelijkheid van de kerkenraad om de dienst zo veilig mogelijk te houden voor u en onze gezondheid.
Vragen
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.


Graag tot ziens!
De kerkenraad 

Collectes 
Met de online-diensten missen we natuurlijk de collecte. GIften kunt u overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u op 5 juli niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352  NL11RABO0361100884  NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente
Nieuwe banner naast de kerk
Nu kan iedereen het weten, de kerk is weer open. Bloemengroet via een kaartje
In plaats van een bloemetje of attentie stuurden wij een kaartje naar Dicky Langeler-Plasbeek. Ook mevr. Gerrie Schriek-Pasman en dhr Jan Barink ontvingen onlangs een kaartje namens de gemeente.Vanaf deze plaats wensen we hen sterkte toe en Gods nabijheid.

Actie van de diaconie
Mocht u hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat u thuis moet blijven en geen boodschappen of medicijnen kunt halen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Diaconie. Email: maribrina@outlook.com of bel: 0575-559336. 

Gesprek met een predikant? 
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden zal dit een telefonisch gesprek worden. 

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée. 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

Op vakantie? Vraag gratis het vakantieboekje van Petrus aan.
Voor veel mensen zal de zomervakantie er dit jaar anders uitzien dan anders. In het vakantieboekje van Petrus vindt u voor deze periode een dagelijks moment van bezinning, rust of ontspanning. Het boekje biedt 28 dagen lang Bijbelse inspiratie, gespreksvragen, puzzels, een lied, gedicht of tip. Het tijdloze leesrooster biedt de mogelijkheid te beginnen wanneer u dat wilt. U kunt het boekje in A6-formaat hier gratis aanvragen. 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Beroepingswerk is herstart
De kerkenraad is verheugd nu de beroepingscommissie haar werk weer heeft opgenomen. In elk geval is de eerste ronde besproken en is er een besluit genomen met welke predikanten in de tweede ronde een ontmoeting wordt georganiseerd.
 
AGENDA AGENDA
Mocht u kopij hebben voor het nieuwsbulletin of voor de agenda dan kunt u dat sturen aan de redactie of aan Marion Knol, e-mail: nieuwsbulletin.remigius@gmail.com, tel: 0575 452643/06 13837898
 
 

Kerkdienst XL kinderkerk en jeugdkerk
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10:00 uur
meer details

Sterrenkoor repetitie (afgelast)
datum en tijdstip 13-07-2020 om 15:00
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 26-07-2020 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 02-08-2020 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.