Nieuwsbulletin 8 november 2019 Nieuwsbulletin 8 november 2019
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

KERKDIENSTEN
24 november - ds. Fini van Zoelen, Zutphen, Eeuwigheidszondag m.m.v. de cantorij
1 december - eerste advent, ds. Deodaat van der Boon, Hummelo. Er is ook  XL kinderkerk, tienerkerk en oppas voor de kleintjes
8 december - tweede advent, ds. Thea Bouwman

Eindcollectes
24 november - plaatselijk gemeentewerk
1 december - plaatselijk diaconaal werk
8 december - plaatselijk gemeentewerk

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Eeuwigheidszondag
De laatste  zondag van het kerkelijk jaar herdenken we alle gemeenteleden die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. De cantorij verleent haar medewerking, begeleid door fluit en orgel.  Ds. Fini van Zoelen gaat voor in de dienst.
Wij noemen de naam van:
Gerritje (Gerrie) Breukink – Assink
Bernardus (Bennie) Olthof
Hendrika Catharina (Hentje) van Maren – Hissink
Johanna Derkjen (Annie) Winkelhorst – Hagens
Dirk Reinier (Dik) Hulshoff
Reindina Willemina (Dinie) Derksen – Kornegoor
Reindina Hermina (Dinie) Groot Nibbelink  – Klaassen
Harmanus (Harman) Stegeman
Gerrit Bernardus (Gerrit) Olthof
Hendrikus Theodorus Alfonsius (Henk) Wieggers
Gerdina Willemina (Greet) Jansen – Harmsen
Hendrik Gerhardus (Gert) Jansen
Hendrika Wilhelmina (Willy) Aalderink – Stegeman
Dirk Koopmans
Antonia Hendrika (Toos) Gosselink – Groot Obbink
Herman (Harm) Harmsen
Bernard Albart (Bernard) Wentink
Frederik Gerhard (Freek) Wentink

XL KInderkerk, Tienerkerk en oppas
Op eerste advent, op 1 december, zal er weer een dienst voor 0-100 jaar zijn.  De leiding van de kinderkerk en Janine van der Spoel van de tienerkerk zullen weer een  super programma voorbereiden. Voor de 0-4 jarigen is er oppas in het Anker.

uit de gemeente uit de gemeente
Koffie met een Oortje
In oktober was Jansje Ruiterkamp aanwezig en besprak met de aanwezigen de betekenis van 31 oktober, 1 en 2 november: hervormingsdag, allerzielen en allerheiligen. Het was een gezellige en interessante ochtend. Woensdag 27 november is de volgende  Koffie met een Oortje-ochtend. Om 10.00  uur wordt iedereen in de Beste Kamer van Het Anker met koffie ontvangen en daarna wordt een thema met elkaar besproken. Soms een artikel uit de Open Deur, soms worden ervaringen gedeeld over vroeger. Hoe ging de catechesatie vroeger, of: hoe werd  Kerst beleefd en gevierd. Wat is het belangrijkste feest voor u en wordt er eigenlijk nog veel dialect gesproken? Allemaal onderwerpen die in de afgelopen seizoenen aan bod zijn gekomen. Op dit moment is nog niet bekend wat het thema zal zijn. Dit blijft dus een verrassing. Er is in ieder geval alle ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te praten.
Iedereen is van harte welkom. Mocht u vervoer nodig hebben kunt u bellen met Renee Kranenborg.

Kerkgebed dinsdag 26 november
Dinsdagavond 26 november a.s. vindt om 20.00 uur in Het Anker het kerkgebed plaats. We bidden en danken voor de kerk, de mensen om ons heen en de situatie in de wereld.  Er is ruimte voor stilte en wie wil kan meebidden. Iedereen is van harte uitgenodigd. Voor meer achtergrond informatie lees hier.

Start Catkids in aantocht
De kerkenraad heeft  ds. Jacqueline Kraijenbrink bereid gevonden binnenkort weer te starten met de catkids, catechese voor groep 7 en 8 van de basisschool. Fijn dat dit doorgang kan vinden. Alle kinderen die dit betreft krijgen een persoonlijke uitnodiging.

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster

Wat betreft het bijbelleesrooster van het NBG: op debijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt.
Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse email om de tekst van de dag te ontvangen. Vanaf januari is de app ' mijn Bijbel ' beschikbaar die men kan downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via debijbel.nl

Adventskalender
Om de periode van Advent naar Kerst toe bewuster te beleven kan een adventskalender helpen. Er zijn diverse  kalenders te gebruiken.
Kijk op https://webwinkel.pkn.nl/adventskalender-2019/1202-0158
of digitaal via de Mijn Bijbelapp  waar een online leesplan staat getiteld: Een nieuw begin.

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Kerstmarkt Diaconie Steenderen
Zaterdag 14 december houdt de diaconie van de Protestantse kerk in Steenderen een kerstmarkt. U kunt terecht voor sfeervolle artikelen, zelfgemaakte kerststukken en kransen, vers gebakken wafels en nieuwjaarsrolletjes. Komt allen naar Steenderen van 11.00 tot 16.00 uur in de Remigiuskerk, Dorpsstraat 20 in Steenderen.

Concert Full House & Friends
Op zondag 1 december, eerste advent, verzorgt Full House samen met de Friends een concert dat in het teken staat van winter en advent. De friends die meedoen zijn leerlingen van Lucian Venderink. Freek Beeftink, Jaap Dirkse van den Heuvel, Mirjam Sluijter, Ronald Wisselo en Hans Sluijter.
Mette en Marcel Westerink verzorgen de instrumentale ondersteuning met resp. fluit en percussie. Lucian begeleidt het geheel op de vleugel en heeft de algehele leiding.
De toegang is vrij, wel wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Na afloop is er een hapje en een drankje.

AGENDA AGENDA
26 november - Anker, 20.00 uur, kerkgebed
27 november -  Anker, 10-11.15 uur, Koffie met een oortje
1 december - kerk, 15.30 uur  advents/winter concert Full House & Friends, toegang vrij