PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Nieuwsbulletin 15 januari 2021 Nieuwsbulletin 15 januari 2021
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie

PROTESTANTSE GEMEENTE STEENDEREN & BRONKHORST

NIEUWSBRIEF 2021-2
15 januari 2021


Aanpassing kerkdiensten na 14 december: voorlopig geen live kerkdiensten meer. Lees hier het bericht van  Leonie Kornegoor, voorzitter van de kerkenraad  (onder het bericht van de adventskalender).


31 januari online 10 uur, ds. Gerard van der Brug, Zutphen
7 februari online om 10 uur,  ds. Jacqueline Krajenbrink, Vorden
14 februari online om 10 uur, dhr. Herman Haan, Toldijk
Alle diensten zijn terug te bekijken via youtube
 
BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN

Thuis bekijken en/of beluisteren
U kunt de diensten de komende weken online meebeleven of later beluisteren onder Diensten online Heeft u geen computer, vraag dan de gratis cd aan bij Ineke Klein Lenderink, tel:  0575 – 451471.
Heeft u nog vragen over de diensten, bel dan Leonie Kornegoor, tel: 06 23077074.
Kijk hier een of meerdere diensten terug.

 Nieuws van de kinderkerk
Helaas is er nog even geen kinderkerk. Om de kinderen toch iets te geven wat ze kunnen doen geeft de kinderkerkleiding via app of mail regelmatig ideeën, zoals een wensbloem knutselen of filmtips.
Heb je netflix dan kun je bijvoorbeeld de film Prince of Egypt (in het nederlands), of Jozef de Dromer bekijken. Maar heb je geen Netflix dan biedt youtube ook films, zoals  de film "Niemand is zoals jij" van Max Lucado. Over  jezelf mogen zijn met je eigen talenten. Klik hier voor de film  (duur ongeveer een half uur)..
Natuurlijk hopen we snel weer elkaar te kunnen zien, maar voorlopig dus geen kinderkerk en geen XL dienst.
Collectes 
Kunt of durft u nog niet naar de kerkdiensten? Dan kunt u uw gIften overmaken op onze bankrekeningnummers. Ook als u (nog) niet naar de kerk kunt komen hopen wij toch op uw bijdrage. De rekeningnummers: 
Kerkrentmeesters: 
Diaconie:  
Het Anker:
NL14RABO0361103352  NL11RABO0361100884  NL07RABO0361156537
 
uit de gemeente uit de gemeente

Opbrengst oliebollenactie
Het was een bijzondere oliebollenactie afgelopen december, vanwege alle corona-maatregelen. Het team van medewerkers kon ditmaal niet bij de mensen thuis komen, maar iedereen kon de oliebollen telefonisch bestellen en vervolgens in Het Anker afhalen. Dat werd gelukkig massaal gedaan. De opbrengst van de oliebollenactie was dit jaar ongeveer 1.350 euro.

Actie Kerkbalans: Een nieuwe start… helpt u weer mee?
Het jaar 2020 was voor velen een moeilijk en aangrijpend jaar. Zo ook voor u en ons als kerkelijke gemeente. Het was een jaar waarin het bezoek aan een kerkdienst, vanwege corona-maatregelen, niet altijd mogelijk was. Zelfs ook aan het begin van dit nieuwe jaar. Het was een jaar met blijvende kosten, maar minder collecte-opbrengsten. En vooral: een periode zonder eigen predikant. 
We staan nu aan het begin van een nieuw jaar. Een nieuwe start ook, omdat binnenkort ds. Hubertien Oostdijk - van Andel als onze nieuwe predikant kan worden bevestigd. 
Voor ons als kerkrentmeesters is dit tevens weer het moment waarop we u/jullie benaderen met de Kerkbalans. Want een nieuwe start brengt, naast nieuw enthousiasme, ook nieuwe kosten met zich mee. Het is immers belangrijk voor onze kerkelijke gemeente dat de Kerkbalans voldoende geld opbrengt, zodat alle activiteiten -zoals de kerkdiensten en het online uitzenden ervan- door kunnen gaan. Het meest belangrijke is dit jaar echter, dat onze gemeente weer een eigen predikant heeft, die vanuit de opbrengst van de Kerkbalans bekostigd wordt. Helpt u weer mee om de begroting van uw en onze kerk weer sluitend te krijgen?
Waar wij u/ jullie ook over willen informeren is dat we maar 1 x aan de deur komen voor uw jaarlijkse bijdrage. Dus drie collectes in één bijdrage: Kerkbalans, Paascollecte en Solidariteitskas.
Tevens willen we onder de aandacht brengen, dat onze kerkelijke gemeente van ieder ingeschreven gemeentelid een bedrag moet afdragen aan de landelijke kerk. Het is dus van groot belang dat ieder gemeentelid in ieder geval het bedrag van die landelijke afdracht bijdraagt. Neemt u hierover eventueel gerust contact met ons op.
Wij hopen met dit schrijven u/ jullie ervan te kunnen overtuigen hoe belangrijk het is, dat er voldoende door iedereen wordt bijgedragen, zodat we in de toekomst nog samen naar de kerk kunnen gaan en genieten van alle activiteiten die georganiseerd worden. Bij voorbaat dank!

De KerkrentmeestersOnze nieuwe predikant  wordt ds. Hubertien Oostdijk uit Arnhem
Goed nieuws! Ds. Hubertien Oostdijk – van Andel heeft het beroep aangenomen! 
Ze schrijft o.a. in haar mail: 
Na het goede bezoek op 3 november jongstleden zei ik jullie al dat het goed voelde en dat ik niet de volle termijn van drie weken zou gaan nemen.
Langs deze weg wil ik jullie dan ook laten weten dat ik van harte en volmondig ja zeg!
Ik vertrouw op een goede en prettige samenwerking.
Gesprek met een predikant? 
Mocht u een gesprek willen met een predikant of een ouderling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Renée Kranenborg, tel: 0575-451224. Gezien de huidige omstandigheden kan dit ook een telefonisch gesprek worden. 

Ook voor andere situaties die aandacht vragen of wanneer de betrokken persoon niet zelf in staat is om contact op te nemen, kunt u bellen met Renée. 
 
Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster
Het bijbelleesrooster van het NBG: op DeBijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt. Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse e-mail voor de tekst van de dag. Vanaf januari is de app 'mijn Bijbel' beschikbaar. U kunt deze downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via DeBijbel.nl 

Ook kunt u podcasts beluisteren. Bijvoorbeeld 'Eerst dit' van de EO en de IZB, neem eens een kijkje op Gratis Bijbelpodcasts 

Bestel de veertigdagen kalender van Petrus. Kijk onder deze link voor meer informatie.
 
 
OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN
Kerkgebed op dinsdag 27 januari wordt uitgesteld
In verband met de aangescherpte maatregelen zal het kerkgebed tot nader bericht worden uitgesteld.Gelukkig zijn er andere manieren om samen te bidden voor elkaar, onze kerk, de vragen en de problemen van mensen uit onze omgeving, en in breder verband voor de wereld . Hier kunt u lezen hoe andere gemeenten alternatieven hebben gevonden om toch samen te bidden. 
Ook kunt u natuurlijk in uw eigen huis tijd voor gebed nemen. We mogen ons verbonden weten ook al zijn we fysiek niet bij elkaar.


Sirkelslag Young Lite online
Speel Sirkelslag YOUNG LITE! 
Vanwege de verlengde lockdown wordt Sirkelslag YOUNG verplaatst naar vrijdagavond 28 mei 2021. Maar... vrijdagavond 5 februari kun je online meespelen met Sirkelslag YOUNG LITE! Je speelt het spel thuis en je staat online in verbinding met de andere jongeren uit je jeugdgroep. Of je speelt het spel als gezin, dat kan ook!  Je kunt je opgeven om mee te doen bij Willem van der Spoel UIt het Petrus Magazine van de PKN Nederland: 
In elke editie van het nieuwsbulletin  zal aandacht worden besteed aan interessante artikelen uit het Petrus magazine, een digitale uitgave van de PKN, waar u zich op kunt abonneren.. Deze keer is dat:  Jeugddorp De Glind, voor een hoopvolle toekomst. Een interview met Wim en Diane Verwoerd, zij runnen een gezinshuis  en proberen getraumatiseerde kinderen een veilig thuis te bieden. Lees het hele artikel hier.

              
 
AGENDA AGENDA

dinsdag 27 januari 2021: Kerkgebed, Anker 20 uur
vrijdag 5 februari 2021: Sirkelslag Young Lite, online ( meer informatie bij Willem van der Spoel)
 
 

online kerkdienst, Het Anker
datum en tijdstip 31-01-2021 om 10:00 uur
meer details

online kerkdienst, Het Anker
datum en tijdstip 07-02-2021 om 10:00 uur
meer details

online kerkdienst, het Anker
datum en tijdstip 14-02-2021 om vanaf 9:00 uur
meer details

intrededienst ds. Hubertien Oostdijk
datum en tijdstip 21-02-2021 om 10:00 uur
meer details

 
Kerkdiensten op YouTube
 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.