Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
We gaan weer naar de kerk!
Zondag 5 juli was de eerste dienst na vier maanden waarin we elkaar weer ruimer konden ontmoeten. Een heus ontvangstcomité wachtte iedereen op en wees een plek aan. Zes leden van de cantorij zongen de liederen. Ook was er ruim aandacht voor de vier gemeenteleden die in de afgelopen periode overleden zijn. Het lied  'Niemand leeft voor zichzelf' werd gezongen.
Ds. Gerard van der Brug leidde de dienst. Gert Oldebeuving bespeelde het kistorgel. En zo was het weer bijna als vanouds. Nog geen koffie na afloop, maar wel elkaar zien en spreken. De kinderkerk had gezorgd voor een mooie versiering. Omdat niet iedereen het nog aandurft zijn de diensten voorlopig ook via youtube te bekijken. Geweldig dat een aantal mensen bereid is dit te regelen. Het is niet niks, de aanschaf van een camera, het monteren na afloop en het op internet zetten van het geheel. Heel veel dank Luc, Theo en Willem!

Beroepingswerk is herstart
De kerkenraad is verheugd nu de beroepingscommissie haar werk weer heeft opgenomen. In elk geval is de eerste ronde besproken en is er een besluit genomen met welke predikanten in de tweede ronde een ontmoeting wordt georganiseerd. Dat zal niet gemakkelijk zijn, omdat lang niet overal de kerkdiensten worden hervat.
Maar een nieuw begin is er, de betrokken predikanten zijn op de hoogte en de eerste afspraken zijn gemaakt over het vervolg.

Online-diensten
Vanaf zondag 10 mei zijn er wekeljks korte vieringen uitgezonden. Deze zijn vooraf opgenomen in de kerk m.m.v. wisselende voorgangers, organist Gert Oldenbeuving, enkele leden van de cantorij en lectoren. U kunt de diensten nog beluisteren én bekijken via de knop Diensten online. Daar vindt u het geluidsbestand, de link naar het videokanaal én de link naar de liturgie.

Verder nieuws omtrent de Corona crisis
Het laatse nieuws vindt u atijd in het Nieuwsbulletin.

Een nieuw lied passend bij deze bijzondere tijd
In het liedboek staat lied 1003: Stil is de straat. De tekst hiervan is gedeeltelijk aangepast op deze bijzondere periode. Voor een volledige weergave klik hier. U kunt het lied hier beluisteren.https://youtu.be/7kQizeCIXvc

Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Kerkdienst XL kinderkerk en jeugdkerk
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10:00 uur