Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf 9 januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf 2 april 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

NIEUWS NIEUWS

Startdienst op 3 september
Momenteel is het zomer en genieten we van een welverdiende rustperiode. Maar op 3 september  starten we het seizoen met een startdienst die momenteel al voorbereid wordt door een aparte werkgroep. Let op: de datum is gewijzigd, eerder was 17 september gepland.  Het thema van de startdienst is al bekend:  Kerkproeverij!
We willen elkaar en anderen laten proeven van alles wat God ons wil geven, ook het komende seizoen. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. Hou de website dus in de gaten.

Ook in de zomervakantie alle kinderen welkom in de dienst!
De kinderkerk loopt deze zomer tot en met zondag 16 juli. Maar ook in de zomervakantie is er aan de kinderen gedacht. Ina Wijmenga verzorgt tot en met 20 augustus iedere zondag een speciaal programma voor grote en kleinere kinderen. Welkom dus!

Historische vleugel in de Remigiuskerk

Op zondagmiddag 21 mei werd tijdens het concert van Full House & Friends een authentieke vleugel in onze kerk in gebruik genomen. Lucian Venderink speelde een Prelude van Johann Sebastian Bach en begeleidde daarna Full House op dit bijzondere instrument. Het gaat namelijk om een instrument dat de Zwitserse vleugelbouwer Jacques Trost vervaardigde omstreeks 1890 te Zürich. De vleugel werd aan het kerkgebouw geschonken door mevrouw Franke uit Diepenveen. Zij kreeg dan ook tijdens het concert op 21 mei als waardering hiervoor een bos bloemen overhandigd.
Naast het Mitterreither orgel is deze Trost-vleugel het tweede historische instrument in onze kerk, dat tijdens concerten, maar natuurlijk ook tijdens de kerkdiensten gebruikt kan worden.

datum en tijdstip 30-07-2017 om 10:00