Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS

CORONAVIRUS EN WAT DIT BETEKENT VOOR ONZE GEMEENTE
Ook onze gemeente heeft er mee te maken dat er door het coronavirus bijeenkomsten en activiteiten worden afgelast of aangepast.
De kerkenraad gaat er vanuit dat u de richtlijnen opvolgt zoals aangegeven door de overheid. Wij bekijken elke week de situatie van dat moment. In relatie tot de beslissingen van onze regering, heeft de kerkenraad besloten om voorlopig geen samenkomsten meer te houden.
Tot 1 juni zijn er geen kerkdiensten.
Het meest recente nieuws kunt u lezen in het Nieuwsbulletin.

Bijlage bij Kerkzijn
Het komende nummer van Kerkzijn was al gedrukt toen het coronavirus losbarstte. Daarom is er een bericht van de kerkenraad toegevoegd in een inlegvel. Hier kunt u de inhoud van deze brief lezen.

Jongeren weer enthousiast bij ‘Sirkelslag’
Op vrijdagavond 7 februari kwam een groep enthousiaste jongeren in Het Anker bij elkaar om voor de zesde keer mee te doen aan het landelijke evenement Sirkelslag. Het thema was: Kom in beweging. Het was weer een bijzondere avond. Kijk hier voor de foto's

Escaperoom een succes
De jongeren  van de Eat & Meetgroep hadden op 9 februari een bijzondere activiteit. Met de leiding gingen ze naar de St.Joriskerk in Drempt waar voor jong en oud  de kerkruimte als escaperoom was ingericht. Een escape room is een ruimte waar je niet uit kan tot  er een code is gevonden.

Hoorcommissie van start gegaan
De eerste  bijeenkomst met de hoorcommissie is geweest.  Onze consulent ds. van der Brug heeft de leden van de commissie informatie gegeven. Nadat de sluitingstermijn voor de brieven is verstreken zal de commissie starten met het inventariseren van de gegevens en zal daarna  in groepjes op pad gaan. Het zal dus nog wel even duren voor er meer bekend is. We houden u voor zover mogelijk op de hoogte.

Bevrijdingsconcert  op 5 mei  m.m.v. Steenrewalt, Full House en Nieuw Leven
Muziekvereniging Nieuw Leven verzorgt elk jaar een concert rond 5 mei. Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Daarom een groots concert met bevrijdings- en vredesmuziek vanuit verschillende genres.  Het koor Steenrewalt zal samen met vocal groep Full House delen uit de Peacemakers van Karl Jenkins laten horen met teksten van bijzondere mensen als Mandela, Dalai Lama, Martin Luther King e.a. Ook is er een tentoonstelling verzorgd door de historische vereniging van Steenderen. Een afwisselend geheel dat plaatsvindt in sporthal  "Het Hooge Wessel" aan de Prins Bernardlaan.
De tentoonstelling wordt om 19.00 uur geopend.
Aanvang van het concert is 19.30 uur.

Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

Kerkdienst, kerk Palmzondag XL dienst (AFGELAST)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00 uur

Steenderense Passion (gaat niet door)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 20:00 uur