Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

NIEUWS NIEUWS

Volop te proeven tijdens de Startzondag
De Startzondag van het kerkelijk seizoen trok vorige week zondag veel belangstellenden. Het thema was ‘Kerkproeverij’ en er was daadwerkelijk veel te proeven en te genieten.
In de eerste plaats konden de aanwezigen genieten van de zang van een combinatiekoor van het Steenderense Enjoy en het Vordense Inspiration. Maar ook kon men ‘proeven’ van enkele traditionele onderdelen van een kerkdienst, die door middel van filmpjes werden uitgelegd. Waarom worden aan het begin van de dienst bijvoorbeeld kaarsen aangestoken?  Na afloop van de dienst in de Remigiuskerk bleek dat volop tegemoet was gekomen aan het verzoek voor elkaar hapjes mee te nemen, om daar letterlijk gezamenlijk van te proeven. Deze Startzondag smaakte naar meer: het was nog maar het begin van een kerkelijk jaar, vol van (interkerkelijke) activiteiten, georganiseerd door de beide Steenderense kerken.

Wat vindt u/jij eigenlijk van de kerk?
Tijdens de startdienst is een enquête uitgedeeld. De startdienstcommissie  wil graag weten hoe de beleving is van de kerkdienst en het gemeente zijn. Wat gaat goed en wat kan verbeterd worden?
Voor wie er niet was of de enquête gemist heeft, hierbij een link naar de enquête. Deze kan per mail worden verzonden naar ds. Fini van Zoelen. U kunt deze ook uitprinten, (anoniem) invullen en in de kerk of het  Anker op de tafel achterlaten.
 Klik hier voor de enquête.

Presentatie facebookpagina
Na de startdienst is de nieuwe facebookpagina van onze gemeente gepresenteerd
Wilt u/wil jij er een kijkje nemen  ga dan naar www.facebook.com/pknsteenderenbronkhorst en volg ons en like ons.

www.facebook.com/pknsteenderenbronkhorst​
.

De kinderkerk is weer begonnen
Alle kinderen van 3-12 jaar zijn welkom tijdens de kerkdienst in de kinderkerk. Ze nemen het licht mee naar hun eigen ruimte in het Anker en komen voor de zegen weer terug.

Historische vleugel in de Remigiuskerk

Op zondagmiddag 21 mei werd tijdens het concert van Full House & Friends een authentieke vleugel in onze kerk in gebruik genomen. Lucian Venderink speelde een Prelude van Johann Sebastian Bach en begeleidde daarna Full House op dit bijzondere instrument. Het gaat namelijk om een instrument dat de Zwitserse vleugelbouwer Jacques Trost vervaardigde omstreeks 1890 te Zürich. De vleugel werd aan het kerkgebouw geschonken door mevrouw Franke uit Diepenveen. Zij kreeg dan ook tijdens het concert op 21 mei als waardering hiervoor een bos bloemen overhandigd.
Naast het Mitterreither orgel is deze Trost-vleugel het tweede historische instrument in onze kerk, dat tijdens concerten, maar natuurlijk ook tijdens de kerkdiensten gebruikt kan worden.

datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00