Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

NIEUWS NIEUWS

Enthousiasme bij Luthermaaltijd
Vrijdagavond 17 november stroomde Het Anker vol voor de Luthermaaltijd, georganiseerd door de beide Steenderense kerken. Deze maaltijd was onderdeel van de gezamenlijke viering van het Lutherjaar. Leden van de beide kerken gingen tijdens de maaltijd enthousiast met elkaar in gesprek over vragen als ‘Jongeren denken vaak: nu vind ik geloven moeilijk, komt later wel. Herken je dat? Of wordt het juist voor ouderen lastiger?’ De maaltijd werd verzorgd door diverse vrijwilligers die thuis soep gekookt of pannenkoeken en rolletjes gebakken hadden. In deze rolletjes waren uitspraken van Luther te vinden zoals ‘Muziek is de beste gave van God’. Er wordt al weer enthousiast uitgekeken naar de volgende gezamenlijke activiteit vanuit de beide kerken.

Winterconcert Full House & Friends
Op zondagmiddag 3 december om 15.30 uur verzorgt vocal groep Full House in de Remigiuskerk te Steenderen een concert met het thema: 'And winter came‘. Als opmaat voor de decemberperiode zingt Full House liederen als 'Blow blow thou winterwind’. Maar daarnaast worden tevens adventsliederen ten gehore gebracht. Het is niet een concert van de vocal groep alleen: ook de solisten  Ronald Wisselo, Freek Beeftink, Hans Sluijter en Jaap Dirkse van den Heuvel verlenen hun medewerking. Lucian Venderink heeft de algehele leiding en begeleidt hen op de historische Trost-vleugel. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje.

Kerstmarkt op 9 december in de kerk  van 11.00 - 16.00 uur
Zaterdag 9 december houdt de diaconie van de Protestantse kerk in Steenderen een kerstmarkt. U kunt terecht voor sfeervolle artikelen, zelfgemaakte kerststukken en kransen, vers gebakken wafels en nieuwjaarsrolletjes. Midwinterhoornblazers zorgen voor extra sfeer. Tussendoor zijn er optredens van het Sterrenkoor en Full House. Derk Jan Terpstra speelt sfeervolle improvisaties op de vleugel. In de consistorie kunt u luisteren naar een kerstverhaal in het dialect. Kinderen kunnen onder begeleiding een ster maken. Ook wordt er aan de inwendige mens gedacht. Komt allen naar Steenderen van 11.00 tot 16.00 uur in de Remigiuskerk, Dorpsstraat 20 in Steenderen.

Dankdag met voedselbankactie
De diaconie is gisterenavond verrast door alle meegebrachte boodschappen voor de Voedselbank in Zutphen.
Mensen, allemaal bedankt! Volgend jaar houden we weer een actie op Dankdag.

Presentatie facebookpagina
Tijdens de startdienst is de nieuwe facebookpagina van onze gemeente gepresenteerd.
Wilt u/wil jij er een kijkje nemen  ga dan naar www.facebook.com/pknsteenderenbronkhorst en volg ons en like ons.

www.facebook.com/pknsteenderenbronkhorst​
.