Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we in de Remigiuskerk. Na afloop nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

Wanneer u ons full colour kerkblad Kerk Zijn digitaal wilt ontvangen  kunt u zich aanmelden bij Bart Boenink. Kerk Zijn verschijnt 6 x per jaar.

NIEUWS NIEUWS
Sirkelslag Young: geef je op!
Op vrijdagavond 7 februari 19:30 – 22:00 spelen honderden groepen weer Sirkelslag Young! En wij ook! Deze keer gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Elbert Smelt. Een paar duizend jongeren in Nederland staan  online klaar om elkaar uit te dagen, in een live en interactieve game. We maken er een spannende avond van in het Anker, met vragen, opdrachten en veel fun!  Ben tussen 12 en 16 jaar en wil  je meedoen? Geef je op!
Lees hier verder.

Riek Linde ontvangt kerkelijk insigne
Tijdens de dienst van 5 januari werd Riek Linde onderscheiden met een zilveren penning van de PKN. Hier leest u er meer over.

Protestantse gemeente Steenderen en Bronkhorst is op zoek naar een predikant voor 18 uur
De protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst (gelegen in de Achterhoek aan de IJssel) is op zoek naar de predikant m/v die samen met ons de komende jaren wil optrekken. Het gaat om een functie voor 0,35 fte met de eerste vijf jaren een aanvulling tot 0,50 fte. Informatie over onze gemeente en de profielschets kunt u hier vinden . Wanneer u belangstelling hebt laat het ons weten voor 20 januari 2020. De gegevens staan in de profielschets.

Voorjaarsbijeenkomst HVD woensdag 18 maart
De vrijwilligersavond van de HVD, de bloemendienst en het verjaardagsfonds is niet op maandag 16 maart zoals vermeld in Kerkzijn, maar op woensdag 18 maart om 19.45 uur in het Anker. Eelco Spaan zal dan vertellen over zijn reis naar Nepal. De vrijwilligers krijgen ook een persoonlijke uitnodiging.

Terugblik op alle activiteiten in december
De kerstvieringen, kerstmarkt, Festival of Lessons and Carols, de kerstmusical, alle koorzang, te veel om op te noemen. En dat alles in de prachtig versierde kerk. U kunt de foto's bekijken onder het tabblad Foto's.

Afsluiting adventsproject met prachtige kijkdozen
Tijdens de vierde adventszondag  sloot de kinderkerk het adventsproject project af. Alle kinderen toonden vol trots hun zelfgemaakte kerstkijkdozen met daarin prachtige kerstafereeltjes. Er werd ruim de tijd genomen door de kinderen  en de bezoekers van de dienst om de dozen te bewonderen. U kunt hier de foto's zien.

Kerstmusical Kinderen van Bethlehem
Op maandag 23 december zong het Sterrenkoor o.l.v. Els Veraart de sterren van de hemel met  de musical "De kinderen van Bethlehem". Nagenieten kan met alle foto's.

Wat te doen bij een overlijden?
Onze gemeente is momenteel vacant. Bij het overlijden van een gemeentelid kunt u contact opnemen met dhr. Ab Garritsen. Hij stemt met de uitvaarverzorger uw wensen af, waaronder óók het contact met een predikant. U benadert de predikant dus zelf niet. Meer informatie vindt u hier.

catkids
datum en tijdstip 29-01-2020 om 15:00 uur