PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst Welkom bij de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst

Met open oren en ogen,
voor mensen om ons heen.

We ontmoeten u graag in en rondom onze gemeente. Lees hier meer over ons.

Iedere zondag om 10.00 uur bent u van harte welkom bij onze vieringen. Vanaf  januari vinden de diensten plaats in kerkelijk centrum Het Anker, vanaf Palmpasen 'kerken' we weer in de Remigiuskerk. Na afloop van de diensten nodigen we u of jou graag uit voor koffie, thee of limonade!

Een overzicht van komende diensten vindt u onder Kerkdiensten. Diensten zijn terug te luisteren via deze link.

 
NIEUWS NIEUWS

Ook Eat & Meet in 2019
De jongeren van de Eat & Meet-club komen ook in 2019 weer bij elkaar op het vaste adres: Kastanjelaan 37 in Steenderen. We hebben het jaar 2018 afgesloten met een gezellige kerst-maaltijd. Daarin hielden we een kerst-quiz en hadden we het over de betekenis van kerst. Ook lazen we over de engel Gabriël die naar Maria kwam, maar eerder ook al bij de profeet Daniël, met een belangrijke boodschap: “God houdt van jou en je hoeft niet bang te zijn!”
Ben je tussen 12 en 16 jaar en heb je zin om dit jaar mee te doen  met de Eat & Meet-club? Je bent van harte welkom, op de volgende zondagen van 17.30 uur tot 19.00 uur: 13 januari, 3 en 17 februari, 3, 17 en 31 maart en 14 april. Voor informatie: tel. (0575) 452643.

Full House zingt Huub Oosterhuis 
Huub Oosterhuis behoort tot de bekendste dichters binnen de Nederlandse kerken. Hij publiceerde een groot aantal liederen en beïnvloedde daarmee diep de liturgie en kerkelijk leven in ons land. In de kerkdienst van zondagmorgen 20 januari om 10.00 uur in Het Anker staan de liederen en gedichten van Huub Oosterhuis centraal. Vocal groep Full House, onder leiding van Lucian Venderink, zal enkele van zijn liederen ten gehore brengen en natuurlijk zullen we zijn liederen in die dienst ook gezamenlijk zingen.

Proeverij van het Dialect met Hans Keuper 
Het eigen dialect is voor veel mensen het spreken en denken in de taal van hun hart. Het Nedersaksisch, dat in onze Achterhoek en wijde omgeving wordt gesproken, is recent zelfs als een taal wordt erkend. Een goed moment om een Proeverij-avond te houden over denken, praten en dichten in je eigen streektaal, vinden Herman Haan uit Toldijk en het team dat dit seizoen een serie ‘Proeverij-avonden’ organiseert. Deze Proeverij van het Dialect wordt gehouden op zondagavond 27 januari om 20.00 uur in onze kerk. 
Niemand minder dan Hans Keuper zal onze hoofdgast zijn. Hans Keuper is immers een van de bekendste schrijvers, dichters en zangers in het Nedersaksisch. Hij is vooral bekend geworden als zanger en tekstdichter van de band Boh Foi Toch. Maar niet alleen Hans Keuper is aanwezig: ook Johan Eppink weet velen al jaren te boeien met verhalen en gedichten in het Achterhoeks.
Dialect is ‘de taal van je hart’. Dat geldt zeker ook voor ons geloofsleven. Niet voor niets zijn inmiddels allerlei gedeelten uit de bijbel ook in het Achterhoeks vertaald. Daarom leest Roelie Reiling ons voor uit bijbelgedeelten in de Achterhoekse vertaling. De toegang is vrij; een vrijwillige gift bij de uitgang is welkom.


Steenderense jeugd doet mee aan ‘Sirkelslag’
De jeugd van de beide Steenderense kerken gaat weer meedoen aan ‘Sirkelslag ’. Dit landelijke evenement op vrijdagavond 1 februari vindt in Steenderen plaats in Het Anker. Onze jongeren doen dit jaar voor de vijfde keer mee aan dit landelijke gebeuren. Het spel wordt tegelijkertijd gespeeld door 600 jongerengroepen, afkomstig uit verschillende kerken in meer dan 200 plaatsen in ons land. Via Faceboek en Twitter staan alle groepen live in verbinding met elkaar. Ook dit jaar is de presentator Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma’s als Checkpoint en Zapplive. De jongeren krijgen gedurende de avond allerlei opdrachten, waarin uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig zijn. Ieder jaar is er een landelijk positief thema;dit jaar is dat: ‘Een nieuw begin’, naar aanleiding van het bijbelse verhaal over Jozef. Voor aanmelden en informatie: Willem van der Spoel, email:


Foto's.... viering gemist of even nagenieten?

 • Kerstmarkt 2018 zie hier
 • Dienst voor jong en oud 4 november 
  Thema: Ik wil je mijn liefde laten voelen
  Met medewerking van kinderen, tieners, B2B en Heman Haan.
  Een foto-impressie
 • Schoenendoosviering!
  Oecumenische viering, thema: Het is eeen feest om te geven
  Een foto-impressie

 
 

Kerkdienst, Anker
datum en tijdstip 20-01-2019 om 10:00 uur
m.m.v.  vocal groep Full House, Huub Oosterhuisdienst meer details

Proeverij van het dialect
datum en tijdstip 27-01-2019 om 20:00 uur, kerk open 19:30 uur
meer details

Avondgebed
datum en tijdstip 06-02-2019 om 19:30 uur
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.