Diaconaat Diaconaat

Wie zijn wij?

Vanuit haar Bijbelse opdracht wil de kerk er graag zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij richten ons vooral op hen die zichzelf niet kunnen helpen en geen helper hebben.

De Diaconie is een kerkelijke hulporganisatie waar u een beroep op kunt doen als u behoefte heeft aan contact, direct hulp nodig heeft of als u zit met vragen op wat voor gebied dan ook.

Weten wij het antwoord niet, dan helpen wij u zoeken waar het antwoord wel te vinden is. Wij willen opkomen voor hen die geen stem hebben of hun stem niet meer kunnen verheffen. Zowel plaatselijk als wereldwijd via 'Kerk in Actie.

U hoeft geen kerklid te zijn om op weg geholpen te worden! De Diaconie van Steenderen en Bronkhorst werkt met vrijwilligers die geheimhouding hebben beloofd. Alleen de direct betrokkenen kennen de naam van de aanvrager. Voor anderen blijft deze anoniem.

U zoekt...

• U zoekt iemand die u af en toe eens bezoekt.
  • U wilt advies/hulp bij een aanvraag voor bepaalde voorzieningen.
  • Uw financiële positie is onhoudbaar.
  • U zoekt een luisterend oor.
  • U heeft een probleem waar u geen oplossing voor heeft.

Wat kunnen wij doen?
Luisteren en meedenken.
Hulp bij formulieren invullen.
Bemiddelen tussen instanties.
Financieel ondersteunen.