Nieuwsbulletin 1 september 2019 Nieuwsbulletin 1 september 2019
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

KERKDIENSTEN

8 september, Startdienst  nieuwe seizoen, 10.00 uur, ds. Joop Mol, Gaanderen m.m.v. de Cantorij
15 september, 10.00 uur, mevr. Jansje Ruiterkamp, Vorden
22 september, 10.00 uur, ds. Henk Nekeman, Olst

Eindcollectes

8 september - pl. gemeentewerk
15 september - zending
22 september - Vredeswerk

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Start kinderkerk nieuwe seizoen
Vanaf 8 september is de kinderkerkleiding weer terug van vakantie. Ina Wijmenga heeft de vakantiekinderkerk met veel enthousiasme 7 weken geleid.
Het blijkt in een behoefte te voorzien. Aandacht voor kinderen is van onschatbare waarde.
De kinderkerkleiding hoopt dit seizoen weer veel kinderen te mogen ontvangen tijdens de dienst. Tijdens de dienst zullen ze met de kinderen tussen 4 en 12 jaar naar hun eigen ruimte gaan en het verhaal op hun eigen wijze vertellen en verwerken.
In de startdienst is er aandacht en ruimte voor de kinderen en hebben ze een belangrijk en actief aandeel.

Startdienst 8 september met Een goed verhaal
Op zondagmorgen 8 september vindt om 10.00 uur in onze Remigiuskerk de start plaats van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het thema is dit jaar ‘Een goed verhaal’. In september wordt in veel kerken startzondag gevierd. De scholen zijn weer begonnen, de vakanties voorbij, het (vergader-)werk in de kerk gaat weer volop van start. Om dit te markeren wordt overal in het land een Startzondag gehouden; en natuurlijk ook in Steenderen.
De dienst wordt geleid door ds. Joop Mol. De Steenderense cantorij werkt mee aan deze viering. Het thema van dit jaar is dus ‘Een goed verhaal’. In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. In kerkdiensten, maar ook in gespreksgroepen en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal brengt ons in beweging. Je houdt het niet voor zichzelf, maar deelt het graag met anderen. Dat goede verhaal is ook het startpunt voor dit nieuwe kerkelijke seizoen op zondag 8 september. Iedereen is van harte welkom.

uit de gemeente uit de gemeente

Informatie-avond beroeping
Achter de schermen wordt momenteel druk gewerkt om het beroepingswerk in gang te zetten. Er kunnen nog steeds namen worden ingediend van predikanten die geschikt worden geacht om in aanmerking te komen voor een beroep in onze gemeente. Zie hiervoor editie 4 van Kerkzijn.
Op 5 september a.s. is er een informatieavond gepland rondom het beroepingswerk in 'Het Anker'. Aanvang 20.00 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur.
De stand van zaken m.b.t. de te beroepen predikant zal door de kerkenraad worden toegelicht. Ook wordt uitleg gegeven over de te volgen procedure, het profiel van de beoogde voorganger en het samenstellen van een hoorcommissie. Mocht u daar belangstelling voor hebben, dan kan dit op deze avond of schriftelijk aan Erik Lichtlee worden doorgegeven.

Gespreksavonden-serie 'Verhalen van hoop'
Op dinsdag 17 september start een serie gespreksavonden geïnspireerd op het thema van de startdienst ‘Een goed verhaal’. Vanaf 20.00 uur in Het Anker. Het thema van de Startzondag is een prima onderwerp voor gespreksavonden in onze eigen kerkelijke gemeente, onder leiding van het Rondom de Kern-team. Daarbij wordt het materiaal gebruikt over 'Verhalen van hoop', dat speciaal hiervoor werd ontwikkeld door ds. Ina Veldhuizen van de protestantse gemeente Doetinchem. De gespreksavonden zijn ingepland op de dinsdagen 17 september, 15 oktober en 19 november. Na de kerst worden er nog drie avonden gehouden. Met deze serie wordt een vervolg gegeven op de gespreksavonden die ds. Fini van Zoelen de afgelopen jaren gehouden heeft. Vanzelfsprekend zijn ook nieuwe deelnemers van harte welkom. Tot 17 september om 20.00 uur in Het Anker!

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster

Nieuw in het nieuwsbulletin: Het bijbelleesrooster van het NBG.
Via deze link kunt u mee lezen met het bijbelleesrooster van het NBG :
Op debijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt.
Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse email om de tekst van de dag te ontvangen. Vanaf januari is de app ' mijn Bijbel ' beschikbaar die men kan downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via debijbel.nl

AGENDA AGENDA
5 september,  het Anker 20.00 uur - informatieavond beroepingswerk nieuwe predikant,
17 september, het Anker 20:00 uur, gespreksavond Verhalen van hoop
25 september, Het  Anker, 10.00-11.15 uur, Koffie met een oortje.
27-29 september, kloosterweekend o.l.v. ds. Fini van Zoelen

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10:00 uur

kloosterweekend
datum en tijdstip 27-09-2019 om 15:00

datum en tijdstip 29-09-2019 om 10:00 uur

Kerkdienst. Kerkdienst, kerk. Met kinderkerk, jeugdkerk en oppas voor de kleinsten.
datum en tijdstip 06-10-2019 om 10:00 uur

datum en tijdstip 13-10-2019 om 10:00 uur