Nieuwsbulletin 14 juni 2019 Nieuwsbulletin 14 juni 2019
In het nieuwsbulletin vindt u onze actuele gemeenteberichten. Dit bulletin in uw mailbox ontvangen? Geef uw e-mailadres door aan de webredactie.

KERKDIENSTEN

16 juni
14.00 uur, Afscheid Fini van Zoelen, ds. Fini van Zoelen en ds. Gerard van der Brug m.m.v. de cantorij, Enjoy, Steenrewalt, B2B en andere gemeenteleden

23 juni
10.00 uur, dhr. Kees Bulens, Apeldoorn

30 juni
10.00 uur, dhr. Henk Dijkman, Vorden

BIJ DE DIENSTEN BIJ DE DIENSTEN
Afscheid ds. Fini van Zoelen
Op 16 juni is het dan zo ver. We nemen dan afscheid van ds. Fini van Zoelen. In het Contact van afgelopen week ( 12 juni) heeft u een interview kunnen lezen waarin ze vertelt dat ze zich in Steenderen als een vis in het water heeft gevoeld. Goed om te horen en vanaf deze plaats wil de redactie van de gelegenheid gebruik maken om haar te bedanken voor alle aangeleverde kopij, alles met het doel om de lezers te informeren en te betrekken bij het kerkelijk leven in Steenderen en omgeving.

Fini, we zijn blij voor je dat je mag gaan genieten van je pensioen, van je vrije tijd, van vele mooie wandelingen in de buurt en we hopen dat je de website nog eens zal bezoeken.

uit de gemeente uit de gemeente
Uitnodiging
Ds. Fini van Zoelen gaat eind juni a.s. met emeritaat.
Op zondag 16 juni 2019 wordt zij ‘losgemaakt’ als predikant van onze gemeente.

Wij nodigen u vriendelijk uit deze dienst bij te wonen om 14.00 uur in de Remigiuskerk,
Dorpsstraat 20 in Steenderen. Van 13.00 tot 13.45 uur wordt u ontvangen met koffie en thee.
Na de dienst is er een informeel samenzijn in de kerk.

De kerkenraad

Bijbelleesrooster Bijbelleesrooster

Nieuw in het nieuwsbulletin: Het bijbelleesrooster van het NBG.
Via deze link kunt u mee lezen met het bijbelleesrooster van het NBG :
Op debijbel.nl leest u de tekst van de dag in de bijbelvertaling die u prettig vindt.
Voorheen kon men zich abonneren op een dagelijkse email om de tekst van de dag te ontvangen. Vanaf januari is de app ' mijn Bijbel ' beschikbaar die men kan downloaden voor smartphone of tablet. Informatie via debijbel.nl

OVERIGE BERICHTEN OVERIGE BERICHTEN

Bach in Bronkhorst, het vervolg:
De Kapel in Bronkhorst is wederom het decor voor de succesvolle concertserie Bach in Bronkhorst. Na de vioolsonates worden nu de gambasonates in de spotlights gezet.
Bach schreef 3 prachtige sonates voor viola di gamba en orgel. De gamba zou je als voorloper van de cello kunnen beschouwen, maar onderscheidt zich daarvan door een andere speeltechniek en een zo mogelijk nog grotere sonoriteit. Niet voor niets greep Bach naar dit instrument voor dramatische  hoogtepunten in zijn Mattheus- en Johannespassie.
Solist dit keer is de Zutphense musicus Marike Tuin. Haar prachtige gamba wordt muzikaal vergezeld door het fraaie kabinetorgel van Hinsz uit 1739, dat wederom bespeeld wordt door Joop van Goozen.
Behalve als gambiste zal Marike ook als celliste te horen zijn in de monumentale suites voor cello-solo van Bach. Deze suites vormen het absolute hoogtepunt in het cellorepertoire en de alfa en omega van iedere cellist.
De aftrap van Bach in Bronkhorst 2019/2020 vindt plaats op zondagavond 23 juni om 20.00 in de Kapel van Bronkhorst. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop is zeer welkom.

AGENDA AGENDA
16 juni -  Kerk, vanaf 13.00 uur afscheid  ds. Fini van Zoelen, zie uitnodiging Kerkenraad

23 juni, 20.00 uur: Bachconcert, Kapel Bronkhorst
m.m.v. Marike Tuin, viola da gamba en cello en Joop van Goozen, orgel