online diensten online diensten
Vanaf 10 mei worden er vooraf opgenomen korte vieringen op de website gezet. Elke zondag is er een dienst te horen m.m.v. een kleine groep gemeenteleden, een voorganger, een ouderling en een organist. U kunt dit vinden onder Diensten beluisteren.
De liturgie van deze viering komt elke zaterdag  online en is te vinden onder de knop Diensten beluisteren - Liturgie.

#daspasen2020

Op het bord werd door bezoekers van de open kerk op Goede Vrijdag en door dorpsgenoten en andere voorbijgangers gedurende het paasweekend het volgende opgeschreven:
Pasen, vertrouwen en verwachting; Wees niet bang; Hoop voor iedereen; In gedachte samen zijn; Een kaarsje aansteken voor iedereen; Hoop voor iedereen, jong en oud, gezond en ziek; Samen sterk; Geloof, hoop en liefde; Verbonden zijn op afstand; Er blijft hoop en perspectief! Het blijft niet donker! Op-gewekt én op-standig; Christus overwint! Hoop en perspectief; Samen zijn op afstand; De eenzaamheid doorbreken voor iedereen; Hoop en oneindig veel liefde; Peace be with you; Laten we samen al vooruit kijken naar de Steenderense Passion en het Paasontbijt in 2021!
Geweldig dat er zoveel wensen en gedachten voor hoop en moed werden opgeschreven.

Lied in coronacrisistijd Lied in coronacrisistijd
Lied 1003 uit ons Liedboek trok afgelopen maand opeens de aandacht in het zwaar getroffen Noord-Brabant, bij de stilte op straat tijdens de corona-crisis. In muziek (van Jan Raas) en tekst (van Jan Jetse Bol) sluit het aan op de situatie waarin mensen zich bevinden, onzeker over hoelang het stilleggen van het sociale leven nog zou duren. De tekst van de strofen 2, 3 en 4 verwezen naar een oorlogssituatie, meer dan naar een epidemie. Gert Landman voegde daarom (met toestemming van de auteur), op verzoek van de protestantse kerk in Tilburg, enkele alternatieve verzen toe.
Klik door voor de volledige tekst.

lees meer ยป

Brief van de kerkenraad Brief van de kerkenraad
Steenderen & Bronkhorst, 16 maart 2020

Beste gemeenteleden,

Op het moment dat deze uitgave van 'Kerk Zijn' naar de drukker ging, waren we al druk bezig met het organiseren van de kerkdiensten en activiteiten rond Pasen en de herdenking van John Gordon Kavanagh.
Door de ingrijpende maatregelen die onze regering heeft moeten nemen i.v.m. het coronavirus, is het op dit moment onduidelijk welke activiteiten straks nog door kunnen gaan.
Tot gisteren hebben we nog kerkdiensten kunnen houden in 'Het Anker'. Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de kerkdiensten van 22 maart t/m 5 april a.s. af te gelasten. The Passion op de avond van Palmzondag 5 april gaat ook niet door.
Hoe het verder moet met de vieringen in de Goede week, Pasen en daarna en de organisatie van het paasontbijt kunnen we op dit moment niet zeggen.
De Protestantse kerk biedt i.s.m. de EO meditaties op televisie aan op zondagmorgen om 9.20 uur op NPO2.
Op onze website www.pkn-sb.nl kunt u de recentste informatie van onze gemeente vinden.

Blijf naar elkaar omzien! Dat kan ook via de telefoon, Whatsapp, skype en mail. Heeft u vragen, belt u dan gerust uw wijkouderling.
Laten we ons bemoedigen door de woorden van de scriba van de generale synode, ds. René de Reuver: Het coronavirus raakt ons kerk-zijn in het hart. Maar naast alle zorg en onzekerheid over het virus zien we hoe Gods Geest altijd weer wegen vindt waarlangs onze voet kan gaan (Psalm 25).

Een hartelijke groet van de kerkenraad.

Mooie verhalen tijdens de startdienst Mooie verhalen tijdens de startdienst

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld: Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het goede verhaal van God en mensen is een spiegel voor ons dagelijkse leven.
Ds. Joop Mol nam ons mee op reis langs mooie Bijbelverhalen. Iedereen werd uitgedaagd om zelf een mooi verhaal op een kaartje te schrijven. Het Bijbelverhaal uit Lucas 15 over het verloren schaap en het verloren muntje werd gelezen en daarna in eigentijdse filmpjes vertoond. Er volgde een quiz met spreekwoorden en gezegden over schapen waar iedereen aan mee kon doen. De Cantorij zong mooie liederen onder leiding van Teus de Mik, die ook het orgel bespeelde tijdens de startdienst.
Na afloop kon men de ingevulde kaartjes op de vleugel leggen en erover doorpraten. Iedereen heeft zo een goed verhaal te delen. De kinderen konden de verloren muntjes en het vermiste schaapje gaan zoeken in de kerk. Gelukkig kwam alles weer terecht en kon er feest gevierd worden. Tijdens de dienst hadden de kinderen een prachtige slinger versierd en deze werd met vreugde gepresenteerd, daarna werd er op iets lekkers getrakteerd. De zelfgebakken koek viel in de smaak bij de koffie- en theedrinkers. Kortom een geslaagde start van het nieuwe seizoen waarin we veel goede verhalen met elkaar blijven delen op alle mogelijke momenten.

stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt.

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar.
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog.
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

Oppasdienst bij speciale diensten Oppasdienst bij speciale diensten
De kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op speciale zondagen (hoogtijdagen en doopdiensten) van harte welkom in de crèche. De data vindt u in het rooster onder Kerkdiensten.

korte online-viering vanuit de kerk
datum en tijdstip 07-06-2020 om

Sterrenkoor repetitie (afgelast)