Tiende Paasontbijt Tiende Paasontbijt
Feestelijk jubileum van het Paasontbijt

“Het zijn dit soort initiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid van de gemeente Bronckhorst”, zo sprak burgemeester Marianne Besselink tijdens het paasontbijt. Zij was een van de meer dan honderd gasten, die op zondagmorgen 21 april -Eerste Paasdag- in alle vroegte naar de grote zaal van Het Anker waren gekomen. Het was dit jaar de tiende editie van dit paasontbijt.
Het ochtendprogramma begon al om half negen met zang en gitaarmuziek door Lisanne Knol en  Herman Haan. Intussen konden alle gasten plaats nemen aan de feestelijk gedekte tafels. Tijdens het jubileumfeest werd vanzelfsprekend teruggekeken op de afgelopen tien jaar. “Het is vandaag niet zomaar een ontbijt; het is het tiende paasontbijt”, zo vertelde Riek Linde, voorzitter van het moderamen. “Daar willen we vandaag toch duidelijk aandacht aan geven. Tien jaar geleden waren er enkele mensen die het idee hadden om een gezamenlijk ontbijt te organiseren voor iedereen in Steenderen die wilde aanschuiven. We hebben in de afgelopen jaren gezien dat er allerlei mensen deelnamen.” Het paasontbijt wordt bezocht door mensen van verschillende leeftijden, kerken en achtergronden uit Steenderen en omgeving. “Je krijgt het gevoel van samen zijn, samen iets doen. Samen een gesprek met iemand die naast je zit.”
Ter gelegenheid van het jubileum werden de initiatiefnemers van het paasontbijt naar voren geroepen. “Omdat ze even in het zonnetje gezet moeten worden. Maar hiermee willen we ook de dank overbrengen aan de vele vrijwilligers die hier elk jaar veel werk verzetten om ons een feestelijk ontbijt voor te zetten.” Want ook dit jaar werkten weer tal van gemeenteleden mee, van het inrichten van de zaal, het bakken van verse broodjes en het koken van de eieren tot aan het opruimen en afwassen.
Het paasontbijt voorziet in een grote behoefte bij veel mensen, zo hebben ook de organisatoren van het ontbijt ervaren. Zo ontvingen ze onlangs een mailtje waarin iemand vertelde dat haar moeder er al weken naar uitkijkt. Tegelijkertijd was er dit jaar ook een groep jongeren die de hele nacht hadden meegedaan aan de landelijke paas-challenge en die deze activiteit gezamenlijk wilden afsluiten bij het paasontbijt.
Die ontmoeting tussen mensen uit verschillende generaties en achtergronden draagt op deze wijze inderdaad al tien jaar bij aan de leefbaarheid in Steenderen en omgeving. Ook burgemeester Besselink was daarom graag bereid om in te gaan op de uitnodiging om in de vroege uren van Eerste Paasdag naar Het Anker te komen. Ze eindigde haar toespraak met de woorden: “Ik hoop hier over tien jaar weer te zijn, bij het 20-jarig jubileum van het Steenderense paasontbijt.”

lees meer ยป

paasactiviteiten jeugd paasactiviteiten jeugd
11 april: Paas-doemiddag   (hieronder een verslag)
Leerlingen van basisscholen De Rank en De Pannevogel en kinderen van de BSO in Toldijk kwamen  donderdagmiddag enthousiast  naar De Rank in Toldijk. De middag begon met samen iets drinken met iets lekkers daarbij, waarna aan de kinderen het verhaal van Pasen werd verteld. Daarna waren er voor hen drie activiteiten. Er werden cupcakes versierd, er was een kip die een kuikentje had uitgebroed en er werd een kuiken geknutseld. Voor wie daarna nog tijd over had, lagen er kleurplaten. Dankzij de vele helpende handen was het ook dit jaar weer een gezellige, creatieve middag.

stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt.

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar.
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog.
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

Oppasdienst bij speciale diensten Oppasdienst bij speciale diensten
De kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op speciale zondagen (hoogtijdagen en doopdiensten) van harte welkom in de crèche. De data vindt u in het rooster onder Kerkdiensten.

datum en tijdstip 26-05-2019 om 10:00 uur

concert gemengd koor Steenrewalt