PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
Mooie verhalen tijdens de startdienst Mooie verhalen tijdens de startdienst
In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld: Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Het goede verhaal van God en mensen is een spiegel voor ons dagelijkse leven. 
Ds. Joop Mol nam ons mee op reis langs mooie Bijbelverhalen. Iedereen werd uitgedaagd om zelf een mooi verhaal op een kaartje te schrijven. Het Bijbelverhaal uit Lucas 15 over het verloren schaap en het verloren muntje werd gelezen en daarna in eigentijdse filmpjes vertoond. Er volgde een quiz met spreekwoorden en gezegden over schapen waar iedereen aan mee kon doen. De Cantorij zong mooie liederen onder leiding van Teus de Mik, die ook het orgel bespeelde tijdens de startdienst. 
Na afloop kon men de ingevulde kaartjes op de vleugel leggen en erover doorpraten. Iedereen heeft zo een goed verhaal te delen. De kinderen konden de verloren muntjes en het vermiste schaapje gaan zoeken in de kerk. Gelukkig kwam alles weer terecht en kon er feest gevierd worden. Tijdens de dienst hadden de kinderen een prachtige slinger versierd en deze werd met vreugde gepresenteerd, daarna werd er op iets lekkers getrakteerd. De zelfgebakken koek viel in de smaak bij de koffie- en theedrinkers. Kortom een geslaagde start van het nieuwe seizoen waarin we veel goede verhalen met elkaar blijven delen op alle mogelijke momenten.
 
Oogstdankviering in teken van verandering Oogstdankviering in teken van verandering
Op zaterdag 17 augustus  was de jaarlijkse oogstdankviering gepland in de openlucht  bij de veldkapel tussen Baak en Wichmond.           

Vanwege het regenachtige weer kon  de viering niet buiten worden gehouden, "maar veel mensen zullen blij zijn met de regen die vandaag valt”, zo merkten de organisatoren terecht op. Er kwamen dit jaar opvallend veel mensen naar deze viering, die werd geleid door pastoor Scheve en ds. Tim Wiersum. Leden van muziekvereniging Nieuw Leven begeleidden het geheel. Het thema was: de hoopvolle toekomst die ons wordt geboden; met daarbij de oproep om niet bang te zijn voor veranderingen. De aanwezigen konden de angst die zij ervaren voor veranderingen op een briefje schrijven en letterlijk door een papierversnipperaar laten gaan. Na afloop werden bij de koffie de traditionele dankdagbollen gepresenteerd.
 

 
 
Tiende Paasontbijt Tiende Paasontbijt
Feestelijk jubileum van het Paasontbijt
 
“Het zijn dit soort initiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid van de gemeente Bronckhorst”, zo sprak burgemeester Marianne Besselink tijdens het paasontbijt. Zij was een van de meer dan honderd gasten, die op zondagmorgen 21 april -Eerste Paasdag- in alle vroegte naar de grote zaal van Het Anker waren gekomen. Het was dit jaar de tiende editie van dit paasontbijt.
Het ochtendprogramma begon al om half negen met zang en gitaarmuziek door Lisanne Knol en  Herman Haan. Intussen konden alle gasten plaats nemen aan de feestelijk gedekte tafels. Tijdens het jubileumfeest werd vanzelfsprekend teruggekeken op de afgelopen tien jaar. “Het is vandaag niet zomaar een ontbijt; het is het tiende paasontbijt”, zo vertelde Riek Linde, voorzitter van het moderamen. “Daar willen we vandaag toch duidelijk aandacht aan geven. Tien jaar geleden waren er enkele mensen die het idee hadden om een gezamenlijk ontbijt te organiseren voor iedereen in Steenderen die wilde aanschuiven. We hebben in de afgelopen jaren gezien dat er allerlei mensen deelnamen.” Het paasontbijt wordt bezocht door mensen van verschillende leeftijden, kerken en achtergronden uit Steenderen en omgeving. “Je krijgt het gevoel van samen zijn, samen iets doen. Samen een gesprek met iemand die naast je zit.”
Ter gelegenheid van het jubileum werden de initiatiefnemers van het paasontbijt naar voren geroepen. “Omdat ze even in het zonnetje gezet moeten worden. Maar hiermee willen we ook de dank overbrengen aan de vele vrijwilligers die hier elk jaar veel werk verzetten om ons een feestelijk ontbijt voor te zetten.” Want ook dit jaar werkten weer tal van gemeenteleden mee, van het inrichten van de zaal, het bakken van verse broodjes en het koken van de eieren tot aan het opruimen en afwassen.
Het paasontbijt voorziet in een grote behoefte bij veel mensen, zo hebben ook de organisatoren van het ontbijt ervaren. Zo ontvingen ze onlangs een mailtje waarin iemand vertelde dat haar moeder er al weken naar uitkijkt. Tegelijkertijd was er dit jaar ook een groep jongeren die de hele nacht hadden meegedaan aan de landelijke paas-challenge en die deze activiteit gezamenlijk wilden afsluiten bij het paasontbijt.
Die ontmoeting tussen mensen uit verschillende generaties en achtergronden draagt op deze wijze inderdaad al tien jaar bij aan de leefbaarheid in Steenderen en omgeving. Ook burgemeester Besselink was daarom graag bereid om in te gaan op de uitnodiging om in de vroege uren van Eerste Paasdag naar Het Anker te komen. Ze eindigde haar toespraak met de woorden: “Ik hoop hier over tien jaar weer te zijn, bij het 20-jarig jubileum van het Steenderense paasontbijt.”
 
lees meer ยป
 
paasactiviteiten jeugd paasactiviteiten jeugd
11 april: Paas-doemiddag   (hieronder een verslag)
Leerlingen van basisscholen De Rank en De Pannevogel en kinderen van de BSO in Toldijk kwamen  donderdagmiddag enthousiast  naar De Rank in Toldijk. De middag begon met samen iets drinken met iets lekkers daarbij, waarna aan de kinderen het verhaal van Pasen werd verteld. Daarna waren er voor hen drie activiteiten. Er werden cupcakes versierd, er was een kip die een kuikentje had uitgebroed en er werd een kuiken geknutseld. Voor wie daarna nog tijd over had, lagen er kleurplaten. Dankzij de vele helpende handen was het ook dit jaar weer een gezellige, creatieve middag. 

 
 
stiltehoek stiltehoek
Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt. 

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar. 
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog. 
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.
 
Oppasdienst bij speciale diensten Oppasdienst bij speciale diensten
De kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op speciale zondagen (hoogtijdagen en doopdiensten) van harte welkom in de crèche. De data vindt u in het rooster onder Kerkdiensten.
 
 
 

open avond Het Passion, Hummelo
datum en tijdstip 15-10-2019 om 19:30 uur
meer details

gespreksavond Verhalen van hoop
datum en tijdstip 15-10-2019 om 20:00 uur
meer details

Oecumenische dienst, RK Willibrorduskerk Steenderen
datum en tijdstip 20-10-2019 om 9:30 uur
Vanwege de herfstvakantie is er deze zondag geen Kinderkerk. meer details

kerkgebed
datum en tijdstip 22-10-2019 om 20:00 uur
meer details

open avond Het Passion, Hummelo
datum en tijdstip 23-10-2019 om 19:30 uur
meer details

Kerkdienst, kerk
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10:00 uur
meer details

 
facebook

facebook
 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.