PKN
Protestantse Gemeente te Steenderen en Bronkhorst
 
actueel nieuws actueel nieuws

Voor het allerlaatste nieuws: zie onder Welkom

 
Gezellige ontspanningsmiddag van de HVD en de Willibrordparochie Gezellige ontspanningsmiddag van de HVD en de Willibrordparochie

lees meer »
 
Historisvhe vleugel in Steenderen Historisvhe vleugel in Steenderen

Historische vleugel in gebruik genomen
Op zondagmiddag 21 mei werd tijdens het concert van Full House & Friends een authentieke vleugel in onze kerk in gebruik genomen. Lucian Venderink speelde een Prelude van Johann Sebastian Bach en begeleidde daarna Full House op dit bijzondere instrument. Het gaat namelijk om een instrument dat de Zwitserse vleugelbouwer Jacques Trost vervaardigde omstreeks 1890 te Zürich. De vleugel werd aan het kerkgebouw geschonken door mevrouw Franke uit Diepenveen. Zij kreeg dan ook tijdens het concert op 21 mei als waardering hiervoor een bos bloemen overhandigd.
Naast het Mitterreither orgel is deze Trost-vleugel het tweede historische instrument in onze kerk, dat tijdens concerten, maar natuurlijk ook tijdens de kerkdiensten gebruikt kan worden.

 
Terugblik Sirkelslag Terugblik Sirkelslag

Sirkelslag Young: tof dat je erbij was!
Op vrijdagavond 3 februari speelden 10 teens weer Sirkelsag. Een avond met leuke opdrachten in een landelijke competitie met meer dan 600 teams. De opdracht om huis aan huis levensmiddelen te verzamelen voor de Voedselbank, leverde maar liefst 150 producten op! Die zijn inmiddels naar de Eetketen in Zutphen gebracht. We kijken uit naar Sirkelslag 2018! Check hier de foto's!

 
Een Festival of lessons & carols op 17 december Een Festival of lessons & carols op 17 december
 
Kerstmarkt op zaterdag 9 december Kerstmarkt op zaterdag 9 december

Kerstmarkt Diaconie Steenderen 

Zaterdag 9 december houdt de diaconie van de Protestantse kerk in Steenderen een kerstmarkt. U kunt terecht voor sfeervolle artikelen, zelfgemaakte kerststukken en kransen, vers gebakken wafels en nieuwjaarsrolletjes. Midwinterhoornblazers zorgen voor extra sfeer. Tussendoor zijn er optredens van het Sterrenkoor en Full House. Derk Jan Terpstra speelt sfeervolle improvisaties op de vleugel. In de consistorie kunt u luisteren naar een kerstverhaal in het dialect. Kinderen kunnen onder begeleiding een ster maken. Ook wordt er aan de inwendige mens gedacht. Komt allen naar Steenderen van 11.00 tot 16.00 uur in de Remigiuskerk, Dorpsstraat 20 in Steenderen

 
46 jaar bloemendienst Dinie Wunderink

Overhandigen ets door ds. Fini van Zoelen
46 jaar bloemendienst Dinie Wunderink

In september 1970 werd binnen de Protestantse kerk van Steenderen de bloemendienst opgezet. Dat gebeurde al die jaren door vrijwilligers, onder leiding van mevrouw Dinie Wunderink-Harenberg. Het doel van de bloemendienst is om gemeenteleden die in het ziekenhuis liggen of die dat om een andere reden nodig hebben, een bos bloemen te bezorgen. Het is inmiddels al 46 jaar dat Dinie Wunderink zich voor de bloemendienst heeft ingezet; en dus werd het tijd om haarzelf ook eens ‘ín de bloemetjes te zetten’. Op zondag 24 juli kreeg zij daarom een bos bloemen en een fraaie ets overhandigd uit handen van ds. Fini van Zoelen en Riek Linde, voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Kerk van Steenderen. “Alles wat Dinie Wunderink deed voor de bloemendienst en voor de Hervormde Vrijwilligers Dienst kwam uit een goed hart. En daarbij had ze een groot netwerk: ze had intensief contact met predikanten en gemeenteleden. We willen op deze manier onze dank aan haar overbrengen.”

Hier vindt u de toespraak door Riek Linde, voorzitter van de kerkenraad.

lees meer »
 
Uitnodging afscheid Pieter Haverkamp Uitnodging afscheid Pieter Haverkamp

Per 1 oktober 2016 gaat onze cantor-organist Pieter Haverkamp met pensioen. Wij zijn dankbaar voor de vele jaren die Pieter gespeeld heeft op het Mitterreitherorgel in de Remigiuskerk en het orgel in de kapel in Bronkhorst. En uiteraard voor de prettige samenwerking en wijze waarop hij de cantorij heeft gedirigeerd.

De kerkenraad nodigt iedereen van harte uit voor een feestelijke muzikale kerkdienst op zondag 2 oktober a.s. om 10.00 uur in de Remigiuskerk. Na de dienst bieden wij Pieter en Renske Haverkamp een receptie aan in Het Anker. Ook daar bent u van harte welkom!

 
Jong- en ouddienst Jong- en ouddienst

Jong- en ouddienst op zondag 29 mei
"Wat je zegt ben je zelf..."

We praten, chatten, appen en skypen wat af. Handig, soms gewoon leuk maar soms ook heel persoonlijk. Wat doen al die woorden eigenlijk met jou? Of jouw woorden met die ander?

Wat je zegt kan iemand enorm opbouwen! Maar ook afbreken... Words can hurt, words can heal.  Wat je zegt of appt zegt dus iets over jezelf. Goede woorden op het juiste moment zijn geweldig! (Spreuken 15: 23)

Met Herman Haan kijken we zondagochtend 29 mei naar de kracht van onze woorden. Wat ervaren we zelf en wat zegt Gods woord erover? Een verrassende viering samen met u, natuurlijk de muziek van B2B en gegarandeerd met positieve Woorden om de nieuwe week mee in te gaan! We zien u en jou graag op zondagochtend 29 mei.
 
Egbert-Jan, Derk-Jan, Esmee, Lonneke, Herman, Wim en Janine

 
Voorbereiding Hemelvaartweekend Voorbereiding Hemelvaartweekend

Hemelvaartsweekend 2016    
Dit jaar komen onze lieve vrienden uit Duitsland weer naar Nederland, hier verheugt onze groep zich enorm op. Het Hemelvaartweekend is van 5 t/m 8 mei. We hebben gekozen voor het thema: “vluchtelingen”. Een onderwerp wat momenteel in het nieuws is, dat iedereen aangaat en waar iedereen wel een mening over heeft. Vluchtelingen zijn er altijd al geweest, om een voorbeeld te noemen: kort na de schepping al werd de mens verdreven uit het Paradijs (Gen. 3:22-24). Totdat Jezus terugkomt zal dit zo blijven, zegt de Bijbel. Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over wat we doen in het weekend en wat er wordt verwacht? Van harte welkom om een voorbereidingsbijeenkomst mee te maken.

We willen u of jou uitnodigen voor onze bijeenkomst op 28 januari, 20.00 uur in Het Anker te Steenderen. Lukt het niet om erbij te zijn dan ben je ook tijdens het weekend welkom bij activiteiten die we organiseren. Wordt vervolgd...

 
Bekijk de foto's van de kerstmusical Bekijk de foto's van de kerstmusical

Foto's kerstmuscial
Op 23 december brachten zo'n 25 kinderen uit de voormalige gemeente Steenderen weer een echte kerstmuscial. Onder leiding van Els Veraart en Carlon Loeffen oefenden ze wekenlang, het werd een mooi begin van het kerstfeest. Muscial gemist of nagenieten? Op Achterhoekfoto vindt u een terugblik en de foto's gemaakt door Liesbeth Spaansen.

 
Fakkeloptocht zondag 13 december: Licht en verbondenheid Fakkeloptocht zondag 13 december: Licht en verbondenheid

Fakkeloptocht Licht in Zutpen,
Gaat u en ga jij ook mee?


Synagoge, Kerk en Moskee in Zutphen/Warnsveld willen in deze donkere maanden tegenover alle geweld en haat een gebaar maken van verbondenheid, van licht, hoop en vrede. Daarom organiseren ze samen op 13 december een optocht van licht. Een wandeling waar we als Discover graag bij aansluiten. Loopt u ook mee? Natuurlijk kunt u op eigen gelegenheid gaan maar het is ook mooi om samen op weg te gaan. We verzamelen om 17.10 op het Marktplein in Steenderen. Meerijden? Laat het even weten via een e-mail of een telefoontje naar 451831 (fam. Wijmenga). Vergeet niet een fakkel, zaklamp of ander licht mee te brengen...

Meer informatie over de Fakkeltocht
Det tocht gaat van de Sint Janskerk naar de Barbaros moskee en vervolgens naar de synagoge. Bij deze gebedshuizen klinken woorden van licht en bij de synagoge  wordt bovendien de chanoekakandelaar aangestoken. Dit herinnert aan het wonder van het licht dat in de joodse traditie op deze dag gevierd wordt. Tijdens de tocht zullen drie lichtstralen elkaar hoog boven Zutphen ontmoeten.

Iedereen, jong en oud, is welkom om mee te lopen. Neem je eigen fakkel, lantaarn of zaklamp mee. Het begint op zondag 13 december om precies 18.00 uur op het Hubertusplein bij de Sint Janskerk en wordt om ca. 19.15 uur bij de synagoge afgesloten.

 
Discover Lunch Discover Lunch

Discover Lunch: voor jong en oud
Na de eerste Discover-Lunch in oktober kwamen we op 22 november opnieuw bijelkaar voor een open lunchontmoeting. Een ontmoeting met inhoud voor jong en oud in het Anker. We gingen beide keren gesprek rondom een boeiend en alledaags  thema, deelden ervaringen, maakten plezier en aten samen. Ook de kinderen hadden een leuke tijd met een eigen programma, ze zorgden zelfs voor vers gebakken brood.


 
Inzamelactie Voedselbank Inzamelactie Voedselbank

De diaconie organiseert ook dit jaar weer een inzamelactie van levensmiddelen voor de Voedselbank in Zutphen. U kunt voor èn na de dienst van woensdag 4 november boodschappen brengen in de zijbeuk van de kerk. Wij denken aan blikken groente, macaroni, rijst, spaghetti, sauzen, bloem, soep, hagelslag, jam, sap. Of bijvoorbeeld verse groente, fruit of aardappelen uit uw eigen tuin, iets lekkers voor de kinderen etc.

Wanneer u niet naar de kerk kunt komen, maar toch de actie wilt steunen met boodschappen neem dan contact op met een diaken. Contactgegevens vindt u op deze pagina. Wij rekenen weer op u! 

Met vriendelijke groet, De diaconie

 
Project kinderkerk Project kinderkerk

Project Kinderkerk: "Onze wereld" 
We zijn al een poosje bezig met ons kinderkerk project Onze Wereld. We zijn begonnen met het maken van prachtige huizen. Daarna zijn we onze straat en onze wereld steeds verder aan het uitbouwen. De kinderen zijn super enthousiast en bedenken de meest geweldige dingen. Iedere week komt er iets bijzonders bij, mis het niet en kom zondag ook!

 
stiltehoek stiltehoek

Hier kan men zondags voor de dienst een kaarsje aansteken. Ook ligt er een Bijbel die de mogelijkheid geeft een tekst open te leggen van het gedeelte uit de Bijbel dat op dat moment het meeste aanspreekt. 

Men kan ook een gedachtenis of voorbede voor de gebedsavond opschrijven in het gebedenboekje op de lezenaar. 
In de nis is een gedenkwand geplaatst met daarop een geschilderde regenboog. 
Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar (advent 2014) worden hier alle overleden gemeenteleden herdacht.

 
Avondgebed Avondgebed

Ook dit seizoen bent u of ben jij weer van harte welkom om aan te sluiten bij het Avondgebed: iedere eerste woensdag van de maand in Het Anker. We volgen een korte liturgie waarin plaats is voor zingen, Bijbellezing, gedicht en gebeden. Er is genoeg dat ons bezig houdt, waarvoor we kunnen en willen bidden en danken.

 Op onze eigen pagina vindt u meer informatie.

 
Oppasdienst bij speciale diensten Oppasdienst bij speciale diensten

De kinderen van 0 tot 4 jaar zijn op speciale zondagen (hoogtijdagen en doopdiensten) van harte welkom in de crèche. De data vindt u in het rooster onder Kerkdiensten.
 

 
 

Eeuwigheidszondag, Kerk
datum en tijdstip 26-11-2017 om 10:00 uur
meer details

eat & meet
datum en tijdstip 26-11-2017 om 17:30
meer details

catkids
datum en tijdstip 27-11-2017 om 16:00
meer details

 
Het Anker


Voor meer informatie over het Anker, klik op de foto
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.